2015. január 20., kedd

Az új kutyafaj: los perros de Málaga :)

Most egy kicsit más témában fogok írni - remélem, hogy ezzel nem okozok nagy csalódást :).
Dehát van egy téma, amit nem hagyhatok kárba veszni, ez pedig a kutya, a rengeteg furcsa-vicces kutya itt, Málagában.
Mivel elég sok külföldi nagyvárosban jártam már, így bizton állíthatom, hogy minden városnak megvannak a maga saját kutyafajtái.
Londonban például rengeteg border terriert lehet látni: zöld terület / egy babakocsi / egy bébiszitter / egy border terrier :). (Csak zárójelben: őszintén bevallom ez a kutyafajta az én személyes kedvencem, egyszer biztosan lesz nekem is.).
Párizsnak - bár jártam ott is, de konkrétan nem emlékszem, de biztos valami francia fajta :).
Na, de mi a helyzet Málagával?
Már az első hetekben feltűnt, hogy minden családnál van minimum egy kutya, de a nagy átlag 2 db eb / család. Ez már magában egy nagyon szimpatikus dolog, de az még szimpatikusabb, hogy a kutyákat szinte mindenhova beengedik, a tapas bárok vizes edénnyel várják a kiskedvenceket, sőt, a legtöbb boltba be is lehet csámpázni négylábú barátunkkal.
A hétvégi ebédek a napsütötte tengerparton úgy zajlanak, hogy minden asztal alatt egy vagy két kutya hűsöl, alszik, miközben a gazdik - a család hosszasan fogyasztja a hideg sört és a gusztábbnál gusztább tapákat. Néha egy-két falat azért a kutyusoknak is leesik, tehát az biztos, hogy nagyon de nagyon jó dolguk van az itteni blökiknek.
... és akkor be is mutatom azt az új fajtát, amit a címben is beharangoztam: a Málagai kutya - igen, nagybetűvel, nem kicsivel írva.
Hogy is néz ki?
Marmagassága meghatározatlan, a földszinti cirkáló és a felnőtt férfi térdéig érő között bármekkora lehet. Szőrzete általában durva, csapzott - ahogy felénk mondják -, sprőd, de mégis puhának tűnik, és pont ezen tulajdonsága miatt akarod már az első percben megsimogatni. 
Szőrzetének színe: igen nagy változatosságot mutat, csak úgy mint a falusi centrumkutyák (magyarul korcsok), fehértől a feketéig, a foltostól az egyszínűig igen széles a skála :). 
 ... és akkor egy konkrét példa:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése