2015. február 8., vasárnap

Hétvégéink Malagában

Őszinte vagyok, nem sok látnivaló van Malagában, ami van, azt az első utazásunk alkalmával már láttuk. Szóval azok kilőve mint hétvégi célállomások. De akkor mit is csinálunk?
Hát napozunk :). Na nem mindkét nap, de az egyiken biztosan kimegyünk a tengerpartra. De nem akarok ennyire előrerohanni. 
Mostanára már egy olyan hétvégi rutinunk alakult ki, amit nem nagyon cserélnék le másra. Mi nem vagyunk azok a hétvégén lustálkodós fajta, mi szeretjük a szombatot és a vasárnapot is frissen, üdén és jó korán kezdeni. Lefő a kotyogós kávéfőzőben a kávé, jöhet egy kis tévébambulás, finom reggeli, majd indul a bevásárló körút.
Első állomás, kenyérbolt, majd a ruszki bolt - már ha kell túró vagy tejföl, ezt követi a piac ahol isteni finom olajbogyókat veszünk. Zárásként pedig megiszunk egy-egy (Csabinak néha kettő is :) ) nagyon finom Alhambra prémium sört a belvárosban levő kis színes bárunkban. Igen, már nekünk is van bárunk. Egy pici, apró, kissé hippis, de annál szerethetőbb bár, ahol már ismerősként köszöntenek minket. 
Sörözés, napozás és beszélgetés. Majd ebéd, és szieszta - ez a szombat.
A vasárnap viszont mindig más. Attól függ van-e kedvünk kimozdulni vagy sem. Ha van, akkor irány - természetesen - bringával a tengerpart. Csabinak persze jár a sör, mert megérdemli. Nekem meg szintén, vizet inni a Földközi-tenger partján olyan snassz lenne :).
Általában viszünk magunkkal pokrócot könyvet és / vagy tanulnivalót ('muszáj gyakorolni' címmel).
Ha viszont nincs kedvünk kimozdulni, akkor belevágunk valami nagyon durva sorozatba, és minimum két évadot letolunk. Persze a nap végére mindketten használhatatlanok vagyunk: én nem látok, Csabi meg szétszotyizta magát - de mindezek ellenére szuper napot töltöttünk együtt.
Éljen a hétvége :)

Bal oldalról a kis színes:



Jobb oldalról:


... és ilyen ötletes asztalokon lehet sörözni, kávézni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése